De motor uit de Dodge Hellcat is nu los te koop

Je weet ongetwijfeld een leuke auto waar ie in mag verdwijnen...

Dodge Challenger SRT Hellcat
Dodge Challenger SRT Hellcat foto's
Dodge Challenger SRT Hellcat
Dodge Challenger SRT Hellcat foto's

In Nederland is het ongehoord, maar in Amerika is het de normaalste zaak van de wereld: een motor in een krat bestellen bij een autofabrikant. Daar bel je General Motors op voor een LS-motor in je klassieker, raceauto, daily driver, grasmaaier, robotstofzuiger of tandenborstel. Geen V8 die ernaar brult. Een ‘crate engine’ noemen ze dat daar.

En de dag waar veel Amerikanen (en een paar Nederlanders of Belgen) op gewacht hebben is hier: de motor uit de Dodge Challenger Hellcat, Dodge Charger Hellcat en Jeep Grand Cherokee Trackhawk is nu los te koop. Gewoon online, uiteraard. Je kunt de specs ongetwijfeld zo oplepelen, maar vooruit: 6,2-liter inhoud, een supercharger, acht cilinders in V-vorm en 717 pk. De Hellcrate, noemt onderdelenleverancier Mopar het pakket.

In principe koop je los de motor, maar als je wilt zijn er ook kits te krijgen met de ECU en het gaspedaal. Je mag zelf kiezen hoe lastig je het maakt. De Hellcrate is bedoeld voor klassiekers tot en met 1967, mét handbak. Maar een beetje handige klusser krijgt de V8 wel werkend in de Suzuki Alto van je schoonzus.

Kan ik er eentje bestellen voor Nederland?

Het kost wat koppijn, maar het moet ongetwijfeld mogelijk zijn. Na een snelle zoektocht kwamen we uit bij deze Hellcat-motor voor 15.000 dollar. Omgerekend net geen 13.000 euro. Daar komt nog 520 euro invoerrechten bij (4% voor auto-onderdelen) en laten we zeggen 1.000 euro om de boel te verschepen. En dan over dát hele bedrag nog eens BTW: afgerond zo’n 3.000 euro.

Laten we het even heel grof afronden (komt altijd nog iets bij) naar boven: voor 20.000 euro* heb jij een Hellcat-motor met 717 pk in je voortuin staan. Dat is 27,90 euro per pk. Best schappelijk, toch?

* Hebben we ergens een rekenfout gemaakt? Laat het ons gerust weten.

Reacties
 1. Dany zegt op 4 februari 2020 om 13:41:

  Ben benieuwd hoe het eruit zou zien in mijn auto. Die krat is waarschijnlijk net zo groot

 2. Kenneth zegt op 1 november 2017 om 14:58:

  top,
  maar dat is voor nederland, snelle berekining voor belgie? sinds wij meestal op alles meer moeten betalen 😀

  • Jorgen zegt op 4 februari 2020 om 15:36:

   Belgen betalen minder dan nederlanders…

 3. Marco Pas zegt op 31 oktober 2017 om 14:46:

  Zou die te mariniseren zijn? 🙂

 4. Charles zegt op 30 oktober 2017 om 18:18:

  Mooi prijsje. Past die motor ook in een lelijke eend?

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken