In het rijtje van auto’s (of dingen die erop lijken) die wel erg lang in productie bleven, vind je de Volkswagen Kever, Mercedes G-klasse, Land Rover Defender en natuurlijk de Nederlandse Canta. Na 22 jaar productie waren de mallen helemaal versleten, begonnen de onderdelen op te raken en was het tijd voor wat nieuws.

Dus aanschouw hier de gloednieuwe Canta. Het autootje mag bestuurd worden zonder rijbewijs en valt in dezelfde categorie als de scootmobiel. Om in deze categorie te passen, moest de bouwer concessies doen aan de (anders ongetwijfeld elegante) verhoudingen. Hij mag niet breder dan 1,10 meter zijn, want dan mag je op het fietspad rijden. En je moet makkelijk in kunnen stappen zonder je hoofd te stoten. Het resultaat is een soort miniatuur-Multipla, maar dan zonder de te-strak-elastiek-op-je-hoofd-look.

De nieuwe Canta is leverbaar in drie uitvoeringen: de Comfort (13.250 euro), Premium (14.250 euro) en E-Comfort (15.250 euro). De eerste twee hebben een benzinemotor en de laatste is elektrisch. De E-Comfort heeft een actieradius van 55 kilometer (gemeten onder ideale omstandigheden) en een maximumsnelheid van 40 km/u. Je kunt de Canta zelfs uitrusten met winterbanden; als je ongeacht het weer toch naar de Bingo wilt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)