De ijverigste flitspaal van Nederland staat in Hilversum aan het Oostereind. Op de flitspaalschool was dit het pispaaltje dat de lerares eraan herinnerde dat ze nog huiswerk moest geven. En de grootste klikspaan van de klas.

In totaal flitste de paal vorig jaar 100.614 keer. Gemiddeld flitst de paal dus meer dan elf keer per uur! Dat is bijna elke vijf minuten één keer. Als je kijkt naar snelheidsovertredingen in het algemeen, bedraagt het gemiddelde boetebedrag 58,11 euro. Je mag daar maar 50 km/u, dus het zal voor die paal iets meer zijn.

Dat betekent sowieso dat deze paal in zijn uppie meer dan 5 miljoen euro heeft opgebracht. De flitspaal staat overigens vlak bij het pand van Kroymans, verkoper van Jaguar, Ferrari, Maserati en Aston Martin. Helpt ook niet echt.

Dus als je boos bent en je wilt de overheid terugpakken, legaal…

Als je nog eens boos bent op de overheid, ga dan 30 meter voor de flitspaal staan met een groot kartonnen bord, om bestuurders te waarschuwen. Als je dit een uurtje doet, levert dat de overheid gemiddeld 638 euro minder op. Per uur dus. Plant je het bord voor een dagje neer dan verarm je de overheid met meer dan 16.000 euro aan flitsinkomsten. Een goede oplossing toch? Beter dan dingen vernielen of hulpverleners aanvallen, dat is laf en stompzinnig.

Waar kan het nog meer?

De flitspaal in Hilversum is veruit de beste; hij flits in zijn eentje meer dan alle flitspalen in Drenthe, Flevoland, Friesland of Zeeland. Gelukkig heeft de Rijksoverheid een lijstje met alle flitspalen. Kies maar een leuke uit. Vergeet zeker geen foto te maken en op te sturen naar ons! Oh ja, een andere oplossing is je gewoon lekker aan de snelheid houden. Vooral op de A2.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)