Voor de die-hard fans van de Pirelli-kalender zal dit jaar misschien een beetje een teleurstelling zijn. Waar in eerdere edities het vrouwelijk schoon overvloedig in beeld werd gebracht, wordt er nu een andere kant van deze schoonheid belicht. Op de Pirelli-kalender 2017 staat het innerlijk centraal. Ook eh… leuk.

Hoe wordt dit dan gedaan?

De modellen die voor de plaatjes op de bekende kalender ‘geschoten zijn’, zijn dit jaar bekende actrices. Sommigen van deze actrices hebben ook al de leeftijd bereikt dat je misschien maar blij moet zijn dat alleen de ziel wordt blootgelegd. Maar goed, het kan alsnog een beetje een shock zijn voor de mensen die vol verwachting de kalendermaanden doorbladeren.

De modellen die geposeerd hebben voor de Pirelli-kalender 2017 zijn onder andere Penelope Cruz, Uma Thurman, Juliane Moore, Hellen Mirren en Kate Winslet. Er zijn dus zeker genoeg mooie vrouwen te vinden op deze kalender. De insteek is alleen anders. Daarmee zijn het nog geen slechte foto’s die de maanden op de kalender vergezellen.

De fotograaf is de Duitser Peter Lindbergh. Dit is wat hij zelf zei over de kalender: “Dit is niet een kalender over de perfecte lichamen. Dit gaat eerder over het vastleggen van de gevoeligheid en emotie, het blootleggen van vrouwen hun ziel in de afbeelding. Ze zijn niet zozeer bloot, maar eerder naakt.”

Ik hoef hiervoor dus niet naar de winkel te gaan?

Dat hoefde je sowieso al niet, want de Pirelli-kalender is niet in de winkel te koop. Dit is altijd al zo geweest en is dit jaar niet anders. De kalender wordt alleen uitgedeeld aan een select groepje zakenrelaties van Pirelli. Ben je alsnog benieuwd naar de rest van de foto’s? Dan kun je deze vast als echte internet-speurneus uit de krochten van het wereldwijde web trekken.

Bekijk hier wat de actrices zelf over de kalender te zeggen hebben

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)