Rezvani ken je (waarschijnlijk niet) van de Beast. Het bedrijf bouwt exclusieve jasjes voor Ariel Atoms. En daarmee hebben ze direct hun kruit verschoten: de naam ‘Beast’ zou dit bouwsel een stuk beter passen.

Maar, hoewel wat ongeïnspireerd, misstaat de naam Rezvani Tank ook niet. Dit is geen SUV, maar een TUV (Tactical Urban Vehicle). Een carrosserievorm die wel enkel kunnen toejuichen. En uiteraard kun je hem krijgen met kevlar-bepantsering, kogelwerend glas en eigenlijk kogelwerend alles.

Onderstel van Jeep, motor van Dodge

Het onderstel komt van een Jeep Wrangler en de motor komt uit de schappen van Dodge. De 6,4-liter SRT V8 produceert 506 pk. Afhankelijk van hoe ver je de wildernis in wilt, biedt Rezvani twee opties voor de ophanging. Het ‘Off-Road Extreme Package’ zet de Tank 15 centimeter hoger van de grond. En het normale pakket niet. Enorme, optionele led-lichtbalken verlichten de weg en als dat niet genoeg is, monteert Rezvani een infraroodcamera.

Net als bij Rolls-Royce gaan de achterdeuren suïcidaal de verkeerde kant op. Makkelijk met instappen. Binnenin is het een stuk minder spartaans dan in een M1 Abrams, dankzij dikke leren stoelen.

In Amerika is de Rezvani Tank net zo duur als bijvoorbeeld een Audi R8 Spyder. Omgerekend vanuit dollars kost hij zo’n 150.000 euro. Tel daar voor Nederland flink wat BTW en BPM bij. En wegenbelasting.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)