Rolls-Royce moet zichzelf bezig houden nu de Phantom uit productie is. Dus waarom zouden ze zich niet eens met een goed doel bemoeien? Daarom is hier een nieuw luxe concept, speciaal gemaakt voor de exclusieve klanten van het St. Richards Hospital in de thuisstad Chichester. De Rolls-Royce SRH, vernoemd naar het ziekenhuis, bezorgt de kinderen die wachten op hun operatie de tijd van hun leven. Rolls-rijden werkt voor iedereen stressverlagend, en als íemand dat goed kan gebruiken, is het een ziek kind, nietwaar?

Wie zijn de testers van de Rolls-Royce SRH?

Rolls-Royce heeft twee dappere testers aangewezen uit de kinderafdeling van het ziekenhuis. Molly Matthews en Hari Rajyaguru stonden met grote oogjes te kijken toen Rolls-Royce de SRH introduceerde. Uiteraard genoten de jonge testrijders van de volledige VIP-treatment. Nadat de Rolls-Royce SRH de goedkeuring van de kritische kindertjes ontvangen had, werden de deelnemers naar huis gereden in een Rolls-Royce Ghost.

In hoeverre is het een echte Rolls-Royce?

Hij is gebouwd door het toegewijde Bespoke Manufacturing-team. Niet zomaar een stuk speelgoed met een duur logo dus. De auto heeft de kleuren Andalusian White en Salamanca Blue. Het interieur voldoet aan de hoogste Rolls-Royce standaarden. De kleuren van stuur en zitting zijn perfect afgestemd op die van het ziekenhuis. De logo’s in de wielen blijven altijd rechtop staan, zoals ook bij ‘echte’ Rollers het geval is. De patiëntjes zoeven met wel 16 km/u door het ziekenhuis – als je dan toch door een elektrische Rolls wordt aangereden, dan maar in het ziekenhuis.

Sir Henry Royce heeft altijd gezegd: ‘Als het niet bestaat, ontwerp het’. Wie had gedacht dat het ultieme voorbeeld een speelgoedauto zou zijn? Het Bespoke Manufacturing-team heeft 400 uur van hun eigen tijd besteed aan de ontwikkeling van deze deze speciale auto.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie