Geruchten doen de ronde dat de Suzuki Jimny binnenkort uit de verkoop gehaald wordt in Europa. Een volgend slachtoffer van de Europese emissieregels, waarbij een fabrikant een gemiddelde CO2-uitstoot van 95 gram per kilometer moet hebben over alle modellen. Als je dus een model hebt dat veel uitstoot, moet je het met een milieuvriendelijker model compenseren.

Suzuki geeft aan dat de Jimny, die op zijn best 154 gram CO2 per kilometer uitstoot,  ‘in beperkte aantallen te koop zal blijven in Nederland’. De hogere uitstoot van dit model zal echter wel een negatieve invloed hebben op het gemiddelde van Suzuki. Als de nieuwe regels in 2021 ingaan, is er dus een mogelijkheid dat de Jimny verdwijnt.

Tussen de modellen van Suzuki zit nog geen vol- of deels-elektrische variant die de gemiddelde uitstoot terug kan dringen. De Swift Sport, Vitara en S-Cross krijgen binnenkort wel een 48-volt mild-hybrid systeem.

Ondanks de geruchten dat Suzuki de Jimny op grijs kenteken gaat verkopen (hiervoor zouden ze onder andere de achterstoelen moeten verwijderen), raden we je aan om er nu nog snel een bij de dealer op te halen als je hem wilt hebben. En dan is het nog hopen dat je er eentje krijgt.

Als je er al eentje besteld hebt, zal Suzuki zijn uiterste beste doen om de levering te garanderen. Laten we hopen dat de Jimny voorlopig nog even te koop blijft.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie