Le Mans behoort tot een van de beste films over autosport aller tijden. Deze film staat op gelijke voet met Senna. Heb je deze films nog nooit gezien? Schaam je en ga meteen kijken. In Le Mans was de hoofdrol weggelegd voor Steve McQueen. De Porsche 917K waar hij in reed, wordt nu geveild in Pebble Beach.

Dit is echter niet alleen maar een decorstuk. Tijdens de testen van de 24 uur van Le Mans in 1970 werd deze Porsche 917K gebruikt om het model verder te ontwikkelen. Deze auto zette toen de snelste tijd neer van dit evenement. Hij werd hierna niet meer gebruikt voor de race, maar het was wel Porsche die zegevierde in dit jaar.

Heeft de veiling van Pebble Beach nog meer klassiekers?

De Porsche 917K is niet het enige pareltje dat op deze veiling voorbij komt. Er zijn nog meer leuke Porsches te koop, zoals de 904 Carrera GTS uit 1964 en twee exemplaren van een 911 GT3 RS. Voor de liefhebbers van moderne hypercars wordt er zowel een LaFerrari, als een McLaren P1 geveild. Ben je meer gecharmeerd van klassiekers? Dan heb je de keuze uit een Shelby Cobra, Ferrari 275 GTS, Mercedes-Benz 300SL Gullwing en nog veel meer auto’s die als goede wijn gerijpt zijn.

Op 18 en 19 augustus moet je in Californië zijn voor de veiling van Pebble Beach. Er wordt geen schatting van de prijzen gegeven, maar je kunt ervan uit gaan dat je voor elk van deze auto’s een hele grote zak met geld moet meenemen. Houd er dan ook rekening mee dat je extra stoelen in het vliegtuig boekt voor deze zakken met geld.

Reacties

  • superclub heeft op 3 juli 2017 geschreven:

    Mogen het ook bitcoins zijn? Net weer een paar computers gehackt…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear