Wanneer je je ooit nutteloos voelt, bedenk je dan dat België borden bij de grensovergang heeft staan. Compleet overbodig, natuurlijk. Je voelt het direct wanneer je rubberen gripdonuts het Belgische wegdek raken. En anders merk je het wel aan de vulling die plots losgetrild is.

Dat de wegen in België niet zo jofel zijn, was natuurlijk al lang bekend. Maar nu is het officieel. Het World Economic Forum onderzocht de kwaliteit van de wegen per land. Van alle 137 onderzochte landen staat België op nummer 46. Landen waarvan je het totaal niet zou verwachten, scoren beter. Bijvoorbeeld Namibië (31), Rwanda (32) en Chili (24).

In de Verenigde Arabische Emiraten vind je de beste wegen. Daaronder staan Singapore, Zwitserland en Hong Kong. We mogen in Nederland best trots zijn met onze vijfde plek. We betalen al die belasting dus niet voor niets. De slechtste wegen vind je in Mauritanië, een land aan de westkust van Afrika. Goed, daar verzeil je niet zo snel als je een verkeerde afslag neemt.

Reacties

  • Dries Leysen heeft op 20 december 2017 geschreven:

    het verschil als je de grens oversteekt van België naar Nederland is dan ook niet enkel opeens de opvallende aanwezigheid van geel-zwarte nummerborden, maar vooral het gebrek aan trilling in het stuur, afwezigheid van gerammel aan de ophanging en een rug die niet langer gekraakt wordt…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)