Aan de ene kant van het zeer wetenschappelijk bepaalde TopGear-spectrum voor automeetings heb je slecht verlichte parkeerplaatsen van de McDonald’s, waar de jeugd met dienbladen onder hun achterwielen de drift king uithangen. Aan de andere kant van het spectrum (nogmaals: zeer wetenschappelijk) staat deze roadtrip.

De Supercar Owners Circle is een kluitje autoverzamelaars dat het – gelukkig – niet erg vindt om hun auto’s uit hun verwarmde garages te halen voor een ritje. In dit geval een rondje op meest schilderachtige wegen rond de grens tussen Zwitserland en Italië met een tussenstop bij een landingsbaan voor een serie dragraces.

Het maakt niet uit hoe groot je bankrekening is, de saamhorigheid rond autoliefhebbers verandert niet. Auto’s verbinden. Dat is wat ze doen. Al moet je voor deze kringen wel een geheime handdruk kennen. En een zeldzame supercar hebben. En nog wat geld voor benzine.

De gloednieuwe Ferrari 812 Superfast zou niet eens een blik gegund worden in deze massa. Enkel de eigenaren van de zeldzaamste stukken blik/carbon der aarde krijgen een routeboekje. Bijvoorbeeld de Ferrari Testarossa F.Z.93, Ferrari F12 TRS, Maserati MC12, Aston Martin Vantage GT12 Roadster, Mercedes CLK GTR, Porsche 911 GT1 Straßenversion en de herboren Lightweight Jaguar E-types.

Gelukkig mocht Alex Penfold erbij zijn en mag jij genieten van de foto’s.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie