Start-ups met bloedsnelle auto’s zijn als een potje Whac-A-Mole. Ze schieten razendsnel uit de grond, maar het grootste deel krijgt genadeloos een klap en verdwijnt in het donkere hol waaruit het kroop.

Dat brengt ons bij de Devel Sixteen. Zo’n vijf jaar geleden presenteerde een ambitieuze autobouwer in Dubai het plan voor een hypercar met meer dan 5.000 pk. Het letterlijk ongelofelijke vermogen komt uit een V16 met vier turbo’s.

Tot en met 2017 vulde het merk hun Instagram-account trouw met foto’s van hun prototype. Wij zouden adviseren eventuele aanbetalingen nog even stevig in de broekzak te houden. En toen was daar in november vorig jaar plots de productieversie van de Devel Sixteen. Stilstaand. En zonder achtervleugel. Toch nog even wachten met die aanbetaling.

Maar nu is er bewijs van leven. De Devel Sixteen beweegt op eigen kracht! En aan het geluid te horen is het geen snel gemonteerde viercilinder om de massa te foppen. Volgens de beschrijving kijk je naar een gaspedaal dat voor 20 procent is ingedrukt. Tijd voor de aanbetaling? Wij wachten nog heel eventjes, als je het niet erg vindt.

Devel Sixteen beweegt

Motor op de dyno

Reacties

 • Chris heeft op 16 april 2018 geschreven:

  Hij klinkt nog slechter dan een Veyron, dat leek mij al vrij moeilijk

  • Maestro heeft op 21 april 2018 geschreven:

   Valt er toch nog wat te klagen bij ruim 5000 PK.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)