Hoe smeriger de auto is, hoe bevredigender het is om de auto van top tot teen te reinigen. Laat dat geen excuus zijn om jouw auto twee jaar niet te wassen, maar wel een reden om te genieten van de onderstaande video. Zelfs bij een oersaaie bak als deze Chrysler 200 levert het een mooi resultaat op. Het kostte in totaal 12 uur de tijd om de auto compleet schoon te maken, wat eigenlijk nog wel meevalt

De Chrysler 200 stond blijkbaar bijna een jaar lang buiten met de ramen open. Waarom de auto buiten stond te verpieteren, is niet bekend. De huidige eigenaar kocht de auto op een veiling en bracht hem naar The Detail Geek voor een make-over. De buitenkant is bedekt met modder, bomenhars en mos. De binnenkant zit onder de modder en bladeren.

Hoewel de gorigheid al een lange tijd in de auto zit, gaat het ook ‘maar’ om modder, afval en bladeren (en wellicht een drolletje van een nieuwsgierig knaagdiertje links of rechts). Het zijn geen verdachte rode vlekken of chemische zaken. Er is zelfs geen schimmel aanwezig. De detailer haalt de grootste onderdelen uit het interieur, zoals de stoelen, om de auto grondig te kunnen reinigen.

Een hogedrukreiniger over de buitenkant en een stofzuiger door het interieur doet al een hoop. Voor de stoelen gebruikt de detailer schoonmaakmiddel en een borstel op een accuboormachine. Het losgekomen vuil zuigt hij op met een waterstofzuiger (waterzuiger?). Voor andere interieurpanelen gebruikt hij een stoomreiniger. Daarna is het nog een kwestie van de buitenkant kleien en polijsten.

Deze auto stond een jaar buiten met open ramen

Advertentie

Reacties

  • N heeft op 24 december 2021 geschreven:

    2 jaar met open ramen waar het nooit regent.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie