In Australië zijn ze gek op burnouts. Het is niet voor niets dat het Guinness World Record voor meeste auto’s die tegelijk een burnout doen op naam staat van Australië. Overigens is dat record officieus al gebroken, maar het is een mooie inleiding naar deze machine.

Je kijkt hier naar een BMW 328i. Of eigenlijk wat er nog van over is. De zes-in-lijn werd vervangen door een V8 met daarbovenop een gigantische supercharger. Praktisch inzetbaar is het misschien niet, maar dat maakt niets meer uit. Letterlijk het enige doel van deze 3-serie is banden oproken.

De 3-serie kreeg een LS-motor

De V8 is een 5,3-liter LS van General Motors. Vaak past een supercharger wel onder de motorkap, maar de eigenaar wilde iets unieks. Daarom viel de keuze op een supercharger van het merk TBS, waarvan de luchtinlaten een flink stuk uitsteken. Uiteraard werden de subframes vóór en áchter op maat gemaakt voor alle nieuwe onderdelen.

Het lukte tuner BYE Performance om 740 pk op de achterwielen te meten, maar het echte vermogen ligt nog iets hoger. Ze schatten het op ongeveer 1.000 pk op de achterwielen, dus zelfs nog meer aan de krukas. Het vermogen aan de krukas is wat autofabrikanten doorgaans communiceren.

De BMW 3-serie met V8 en enorme supercharger in actie

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie