Mensen blijven altijd zoeken naar meer. Meer geluk, meer geld, meer vermogen. En nee, die laatste twee zijn niet hetzelfde. Voor die laatste wens hebben Amerikaanse autofabrikanten genoeg in het aanbod. De motor voor deze Dodge Charger werd afgeleverd in een kratje en is goed voor 1.014 pk en 1.288 Nm. Goed nieuws: deze auto kan binnenkort van jou zijn.

De Charger uit 1968 kreeg ‘Dumbo’ als koosnaampje. Niet omdat hij ook de natuurwetten tart (die oren zijn nooit sterk genoeg om een olifantje te laten vliegen…), maar vanwege de Hellephant-motor. In totaal zijn er slechts 100 exemplaren van deze motor met de hand gebouwd. Nummertje vijftig ligt in deze opgeleukte Dodge Charger.

Nog meer aanpassingen

Met alleen een leuke motor ben je er nog niet. Daarom is de bouwer bij verschillende leveranciers langsgegaan voor wat inkopen. Zo heeft hij een handbak met zes versnellingen van Bowler, handgrepen van Ringbrothers, ophanging van Mopar, een uitlaatsysteem van TTi, schokbrekers van Viking, ledverlichting rondom, remschijven van Wilwood en lichtmetalen velgen van Rushforth.

De Dodge Charger Dumbo gaat bij Mecum Auctions op 12 november in Las Vegas onder de hamer. Het veilinghuis geeft geen indicatie wat de Charger moet kosten. Toen de motor leverbaar was, ging hij voor 29.995 dollar, wat toentertijd 26.921 euro was. Een snel rondje langs de velden zegt ons dat je voor een Charger uit ’68 in goede staat al gauw richting de 100.000 euro kwijt bent. Doe jij een mooi bod?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)