Tegenwoordig is er nog maar weinig te zien als je een motorkap van een nieuwe auto opent; een paar plastic kappen en vooral een hoop waarschuwingssymbolen. Vroeger was dat wel anders, en waren motoren meer dan de moeite waard om zelfs buiten de auto te showen, zoals de zes-in-lijn van de BMW M3 uit de jaren negentig. En als je daar de ruimte niet voor hebt, is er altijd nog een Lego-optie.

Je had misschien al verwacht dat dit geen officiële Lego-set is. De Franse Remi Avagios is de maker van dit keurige bouwsel. Hij bouwde de S50 B32-motor van BMW na in ongeveer schaal één op zes. Hij meet ongeveer 20 bij 17 centimeter. Zoals je hem hier ziet, zijn er 1.155 blokjes voor nodig. Je weet in ieder geval zeker dat je last hebt van je vingertoppen na het bouwen hiervan.

Waar kan ik de BMW M3-motor van Lego kopen?

Je had het inmiddels al gespot, maar de motor op de foto is nog niet echt. Momenteel is het alleen nog maar een digitale render. De bedenker van de S50-motor van Lego vertelt aan TopGear dat hij momenteel op zoek is naar financiering. Hij wil de bouwset dus echt gaan uitbrengen, maar je moet nog eventjes geduld hebben, dus.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear