Het kan zo een kiekje zijn van Safari Park Beekse Bergen, waar ze met oude stadsbussen door het ‘wild’ toeren. Dat is het niet, want dit is beter. Dit is een oude harmonicabus – of bendy bus – omgebouwd tot een volwaardig huis op wielen met een woonoppervlak van 40 vierkante meter. Het wordt nog beter: de harmonicabus-camper kan van jou zijn.

Vanbinnen is de bus bedekt met bamboe en de eettafel is geschikt voor maximaal zes personen. De harmonicabus-camper komt met twee koelkasten van 120 liter, een vaatwasser, magnetron, tosti-apparaat, blender en kookstel. Naast een badkamer en wc is er een apart kantoortje. De computer laat de verkoper staan. Het bed achterin de bus is king sized.

Zonnepanelen op het dak laden de accu’s bij en zodra de koelkast leeg is (als je snel drinkt, wordt een stadsbus een adsbus), heb je nog een watertank van 1.000 liter om de dorst te lessen. De Volvo B10M drinkt gezellig met je mee, twee tanks slokken 400 liter diesel op. Technisch zou de bus volgens de verkoper in uitstekende staat zijn. De bus is er klaar voor.

En dan nu het goede én het slechte nieuws in één klap: de harmonicabus-camper staat niet in Nederland, maar in Australië. Dat betekent dat je niet een eindeloos stuk hoeft te rijden in de trage diesel om bij een leuke bestemming te komen. Het betekent helaas wel dat je naar Australië moet. Als je daar eenmaal bent, kun je direct genieten.

De harmonicabus-camper staat in Armidale en kan geleverd worden als je ‘binnen een redelijk afstand’ woont. Nederland valt niet in die categorie, vrezen we. De verkoper vraagt 44.000 Australische dollar voor de bus, omgerekend zo’n 27.790 euro. Kijkend naar de huisprijzen in Nederland, is dit nog niet eens een slechte deal.

Deze harmonicabus-camper kan van jou zijn

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)