Bij de woorden ‘standaard vierwielaandrijving’ weet je eigenlijk al dat het een kansloze missie is voor Nederland. Deze Mazda CX-50 komt dan ook niet naar Nederland. Auto’s met vierwielaandrijving stoten meer CO2 uit en prijzen zichzelf al snel uit de markt in het segment van betaalbare auto’s. Performance-modellen hebben daar minder last van. Best jammer, want de CX-50 ziet er stoer uit. Het is een nieuw model voor de Amerikaanse markt en hij wordt ook in de Amerikaanse staat Alabama in elkaar gesleuteld.

De Mazda CX-50 ziet er niet alleen ruig uit, hij is ook echt gemaakt om de wildernis in te gaan. Zo zijn de raamstijlen verstevigd zodat je naar hartenlust survivalspullen op het dak kunt binden. Bij de lancering biedt Mazda de CX-50 aan met keuze uit twee motoren. De eerste is een 2,5-liter viercilinder zonder turbo. De tweede is dezelfde motor, maar dan met een turbo. Later komen er ook nog hybride versies aan. Op de vrijgegeven foto’s zie je de Mazda CX-50 met een dakrek, maar die zit er niet standaard op. Wel is er een offroad-rijmodus aanwezig om onverhard terrein te trotseren.

Wat wel naar Nederland komt is de kleur Zircon Sand. Deze kun je bestellen op de vernieuwde Mazda CX-5. Deze crossover is te bestellen met een kleinere 2,0-liter motor en voorwielaandrijving, wat het aantrekkelijker maakt voor ons landje.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie