Kleine dingen in het leven kunnen incidenteel zeer bevredigend zijn. Bijvoorbeeld als je een fles leegschenkt en het drinken past exact in het glas. Of als je inpakpapier knipt en de schaar begint door het papier te glijden. Ook mooi: als de benzinepomp dubbele afgeronde decimalen geeft. Of als het ritme van een nummer dat je luistert in de auto overeenkomt met dat van je knipperlichten. Wil jij het lot een handje helpen en een nummer bij je knipperlicht matchen, lees dan even mee.

Edit: Inderdaad, de redacteur die dit artikel samenstelde, luistert nooit naar 3FM…

Hoe vaak knippert een knipperlicht?

De exacte reglementen voor richtingaanwijzers verschillen per land, maar de regel is dat een knipperlicht zo’n 90 keer per minuut knippert, met een afwijking van 30 knippers meer of minder. Dus tussen de 60 en 120 keer per minuut. Gezien een knipperlicht een tik geeft bij zowel het aan als het uitgaan, kun je dus zeggen dat veel auto’s een bpm (beats per minute) hebben van ongeveer 180. De tik die je hoort, komt bij oude auto’s overigens van een relais; tegenwoordig wordt het digitaal door autofabrikanten ingebouwd.

Dus, welke nummers matchen dan met je knipperlichten? Dat verschilt uiteraard per auto, maar de melodie van They Don’t Care About Us van Michael Jackson is in ieder geval precies 180 bpm. Ook Move B*tch van Ludacris zal in de buurt komen, met 178 bpm. Andere nummers die rond de 180 bpm zweven, zijn Rock and Roll van Led Zeppelin en Bonnie & Clyde van Beyonce. Het beste kun je op Spotify een afspeellijst zoeken met ‘180 bpm’-nummers. Die zijn er genoeg, want hardlopers schijnen er ook bijzonder lekker op te lopen.

Wat het vinden van een match overigens lastiger kan maken, is dat sommige (vaak oudere) auto’s onregelmatig knipperen: de knipperlichten blijven dan langer uit dan aan, of andersom. Eén TG-redacteur heeft een oude Chevrolet waarbij zelfs de frequentie tussen het linker- en rechterknipperlicht verschilt. Hij mag er dus een bonusliedje bij zoeken. Een ander redactielid merkte vanochtend dat de knipperlichtfrequentie van een Volkswagen Golf 5 uit 2008 bijzonder goed matcht met Blinding Lights van The Weeknd (171 bpm).

Nog leuker wordt het overigens als je een de bpm van een nummer precies weet te matchen aan de snelheid van je ruitenwisser. Probeer het eens met Changes van 2Pac.

Reacties

  • TG heeft op 13 februari 2020 geschreven:

    Prachtige ontdekking voor je OCD.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)