Door de opkomst van turbo’s zijn er nog maar weinig auto’s die hoog in de toeren klimmen. Deze Opel Kadett is erg verdrietig dat hij nog maar een van de weinigen van zijn soort is. De gemodificeerde Kadett jankt als hij met 10.400 toeren per minuut de berg op raast. Het hele autootje weegt maar 730 kilo, dus de 360 pk die hij produceert is meer dan genoeg om de auto snel te laten gaan. Om te zorgen dat hij niet wegvliegt, zijn er een gigantische spoiler, diffuser en flinke wielkasten op de Opel gezet.

Daar houden de aanpassingen nog niet op. De auto heeft een kortere wielbasis gekregen om hem nog sneller de berg op te laten gaan. We hadden deze Opel Kadett graag op Goodwood gezien. Daar had hij waarschijnlijk bij de zestien snelste auto’s kunnen komen.

Zo klinkt de Opel Kadett

Reacties

  • Mattheuwsen heeft op 7 juli 2017 geschreven:

    Een pijnlijke blunder voor een autoblad. De afgebeelde Opel Kadett is een type C, dat gebouwd werd eind de jaren zeven, begin de jaren tachtig. De Opel Kadett was een achterwielaangedreven auto en dit exemplaar is dus helemaal niet omgebouwd. Pas het volgende model, het type D, was voorwielaangedreven. De wagen heeft ook geen kortere wielbasis.

    Reageer
  • Vidal Limbourg heeft op 4 juli 2017 geschreven:

    Achterwiel aandrijving gekregen? Dit model Kadett heeft altijd achterwiel aandrijving gehad.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear