Twee V12-motoren, 1.800 pk en toch een actieradius van 3.200 kilometer na één tankbeurt. Dan weet je in ieder geval zeker dat we het hier niet over een auto hebben. Al helemaal niet als je hoort dat de topsnelheid slechts 35 km/u is. Het zijn de specificaties van de Tecnomar Evo 130, een nieuwe jacht van een Italiaanse schepenbouwer. Het jacht is in totaal 40 meter lang.

Het ontwerp van de Tecnomar Evo 130 zou geïnspireerd zijn door auto’s, zo meldt het bedrijf. ‘De ontwerpinspiratie komt uit de autowereld; sculpturale lichaamslijnen, vloeiendheid en aerodynamische vormen om een onmiskenbare en ongetwijfeld unieke stijl te creëren, herkenbaar op het eerste gezicht.’ We zien er niet direct een Lamborghini of Ferrari in, maar het ziet er alleraardigst uit.

De prijs van de Tecnomar Evo 130 is niet bekend

Het gaat hier overigens nog om computerbeelden. Waarschijnlijk wordt de eerste Tecnomar Evo 130 pas gebouwd wanneer er een bestelling binnenkomt. De prijs is niet bekend. Naast twaalf gasten biedt het schip plek aan zeven bemanningsleden, dus dat zegt wel iets over de prijsklasse waaraan je moet denken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear