De hoogte van de boete die een Ford-rijder in Italië ontving, verbaasde ons nogal. Zij reed 703 km/u te hard volgens de foutieve flitsapparatuur en kreeg een boete van slechts 850 euro; in Nederland ongeveer het bedrag wat je moet betalen als je niet-handsfree een banaan eet. Hier kun je bij zo’n snelheidsoverschrijding rekenen op een boete ter waarde van een nieuwe keuken een badkamer, inclusief Quooker-zeeppompje. Het bewijs leverde deze Nederlander zo’n tien jaar geleden.

Bij Mark uit Arnhem plofte de paarse envelop (ze waren toen inderdaad ook al paars) op de mat met daarin de boodschap dat hij met zijn zwarte Jaguar XJ (niet afgebeeld) een snelheid van 1.073 km/u had gereden, waar 70 was toegestaan. Het boetebedrag was 50.006 euro, inclusief 6 euro administratiekosten.  ‘Die 50.000 euro lukt me nog wel. Maar ik zou niet weten waar ik die overige 6 euro vandaan moet halen’, grapte hij tegenover De Stentor.

Het CJIB had toentertijd geen directe verklaring voor de boete, maar ze gaven toe dat er iets fout is gegaan. Ook zeker is dat de man te hard reed, maar ergens tussen de flits en de envelop is het fout gegaan. Helaas is er nooit een vervolg gekomen op het verhaal, maar we kunnen er zeker van zijn dat de boete nooit betaald is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear