De hipste diefstalmethode van het moment is het versterken van het sleutelsignaal bij keyless-auto’s. Toch zijn er ook nog zat boeven die de ambachtelijke manier toepassen. Marc Rooding uit Nederland stuitte mogelijk op een nieuwe methode om BMW’s te jatten. Midden in de nacht werd er aangebeld door twee politieagenten.

Zij hadden een melding gehad vanuit een callcenter van BMW dat er ingebroken zou zijn in een auto. De politie kreeg de locatie van de auto van het callcenter en daar stond de BMW met een ingeslagen ruit. Het leek een simpele inbraak en er was niets meegenomen. Er was echter meer aan de hand.

De volgende dag kreeg Marc diverse foutmeldingen te zien in het display van zijn BMW 3-serie (F30). Ze hielden aan na het vervangen van de ingeslagen ruit. Hij bracht de auto naar de BMW-dealer om te kijken. Daar bleek dat de inbrekers een stuk van de kabelboom hadden doorgeknipt om het alarm onklaar te maken. Hierdoor zou het callcenter geen tweede keer gebeld worden.

Hoe werkt de methode?

Het vermoeden van zowel de dealer als Marc is dat de boeven de auto in twee etappes wilden stelen. Bij de eerste inbraak wordt direct de politie geïnformeerd, dus maken ze het alarm onklaar. De tweede keer werken de alarmsystemen niet meer, dus nemen ze de auto mee.

Aan de ene kant klinkt het plausibel. Aan de andere kant is het wel erg veel moeite en risico voor één auto, terwijl je met een signaalversterker binnen een minuut weg bent. Misschien lukte het de boefjes niet om de auto te jatten en hebben ze de benen genomen. Of wellicht schrokken ze ergens van en namen ze de benen.

Hoe dan ook: mocht er ingebroken zijn in je auto, let dan goed op dat je alarm werkt. Anders komen ze wellicht terug. Als er iemand ervaring heeft met deze methode, laat het ons weten!

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie