Dit houten huisje in Amerika uit 1850 kost omgerekend bijna 600.000 euro. Eens even kijken hoe snel je van ‘waarom in hemelsnaam?’ naar ‘waar kan ik tekenen?’ gaat. Dit huisje heeft namelijk beste achtertuin ooit. In 1995 besloot ene Dan Schnitta een flink stuk land (inclusief het huisje) te kopen en een plak asfalt met de naam GingerMan Raceway aan te leggen. Het huisje bleef staan.

Het racecircuit ligt dus in de achtertuin van het huisje. Bij de deal zit 20 hectare grond inbegrepen om, laten we zeggen, een garage te bouwen. De grond van het huisje grenst direct aan het circuit. Je hoeft geen openbare weg over om zo het circuit op te karren. Dus: wakker worden, koffie zetten, geen geduld hebben en de koffie laten staan, in je auto te stappen en een paar rondjes te maken.

Dan nog even de prijs. Zes ton voor een vervallen houten huisje. Dat valt in de categorie: pittig prijsje. In dezelfde staat (Michigan) heb je daar een kast van een huis voor en genoeg geld voor een auto met een trailer. Iets meer moeite, maar dan heb je geen houtwormen als huisgenoten. En rust als je toch een keer besluit uit te slapen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)