Als je de vriendelijke natte neus van Negão ziet, is het onbegrijpelijk dat iemand de viervoeter kon achtergelaten langs de weg. Toch gebeurde precies dat in Brazilië. Gelukkig zagen de eigenaren van een nieuw benzinestation de blije kwispelaar en besloten hem te helpen. Terwijl het tankstation gebouwd werd, kreeg de hond kans op te knappen.

Toen uiteindelijk het tankstation opende, hadden ze wel een vacature voor de viervoeter. Deze trouwe medewerker is haast 24/7 aanwezig en doet zijn werk altijd met een lach. En met zijn tong buiten zijn mond. De drukte is voor Negão geen enkel probleem. De vriendelijkste tankstation-medewerker ooit krijgt bovendien de meeste fooi van iedereen: klanten brengen geregeld speeltjes en eten voor hem mee. Wat de hond precies doet? Tja, zie hem maar als een gastheer of entertainer. Je auto volgooien zal Negão niet zo snel doen; het verschil tussen diesel en benzine snapt hij niet.

De volgende stap in de carrière van de vriendelijkste tankstation-medewerker is niet bekend. Als hij even flink aanpoot, kan hij vast een baan in elke denkbare bedrijfstak binnenslepen. Apport!

Foto’s: Sabrina Plannerer

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)