Volgens de stereotypen hebben Amerikanen een hekel aan drie dingen: ongewapend rondlopen, zelfs schakelen en dieselmotoren. Nu heeft een dappere dodo de toorn van het internet op zijn hals gehaald door geheel onbewapend een handgeschakelde dieselmotor in een muscle car te proppen.

Alhoewel, de meeste rednecks zullen kalmeren wanneer ze horen dat het een all American Cummins-dieselmotor is met dik 300 pk. Zodra de boze internetmenigte de roetwolken uit de riolering ziet komen, kunnen ze misschien zelfs een beetje lachen. De Dodge Charger met dieselmotor was slechts een opwarmertje. De volgende stap voor de bouwer was een Chevrolet met een 500 pk sterke Duramax-dieselmotor.

Dodge Charger met Cummins-dieselmotor

Het kostte 1.500 uur om deze Dodge Charger om te bouwen tot extreme fijnstofverspreider. De 5,9-liter dieselmotor in de Charger lepelen, was daarbij niet het lastigst: het grootste struikelblok was het monteren van een handbak. De ongeliefde verfoeiing is nog niet op de rollenbank geweest, maar moet er ongeveer 300 pk uitpersen. In ieder geval genoeg om witte rook te produceren via de wielen en zwarte pluimen uit de pijp. Slim ook om een witte auto te nemen.

Chevrolet Camaro met Duramax-dieselmotor

Na de Charger was het tijd voor het echte werk. Dieven hadden de motor uit deze Chevrolet Camaro SS uit 2010 gejat. Vervelend voor de eigenaar, maar dat maakte het een ideaal platform voor de motorwissel. Deze diesel-V8 haakt vast op een automaat en het resultaat is ongeveer 500 pk. Wederom genoeg – en daar draait het uiteindelijk om – om een mooi schouwspel van witte en zwarte rook te creëren.

Zelf voor god spelen en benzinemotoren wisselen voor dieselmotoren is nog tot daar aan toe. De grootste zonde begaat de bouwer met de onderstaande YouTube-video. Hij verpest uitstekende beelden door de meest cheesy voice-over die je ooit hebt gehoord. De zelfverheerlijking en clichés zijn zo misselijkmakend dat je je hoofd spontaan in de geproduceerde dieselrook wilt steken.

Bekijk de Chevrolet Camaro en Dodge Charger met dieselmotoren

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)