Over smaak valt niet te twisten. Behalve als er wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. Dit groen-bruine kleurtje is volgens een Engels onderzoek de lelijkste ter wereld. De officiële naam is van het ongewassen kleurtje is Opaque Couché of Pantone 448 C.

Hoe afschuwelijk is de kleur? In Australië gebruiken ze het op sigarettenpakjes en sindsdien is zijn de verkopen afgenomen. Engeland, Ierland en Frankrijk gaan ook de smerige kleur invoeren om rokers te ontmoedigen.

Logischerwijs gingen wij op zoek naar auto’s in de onreine kleur. We hadden nog minder passende matches dan een groepsfoto op Tinder. Niemand is zo gek geweest precies Opaque Couché te pakken. De nieuwe Fiat 500S komt dicht in de buurt, maar die durven wij nog wel appetijtelijk te noemen.

Reacties

  • Rick van den Oord heeft op 16 juni 2016 geschreven:

    Wat een handig advies voor een kleur lak voor mijn broers toekomstige eerste auto, Top Gear! Ik krijg er misschien dan wel de kriebels van omdat hij me doet denken aan overgekookte uiensoep of baby-kots, maar het is in ieder geval een goed afschrikmiddel voor autodieven.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)