Dit kun je doen met 222 miljoen euro

Afgelopen weekend hadden we de tijd om even na te denken wat je kunt doen met 222 miljoen euro

Dit kun je doen met 222 miljoen euro nürburgring
Dit kun je doen met 222 miljoen euro nürburgring

In het huis van de Braziliaanse aanvaller Neymar Jr. vliegen sokken, broeken en T-shirts in het rond. De voetballer is aan het inpakken om te verhuizen naar zijn nieuwe club, Paris Saint-Germain. De aankoopsom is het hoogste bedrag ooit betaald voor een voetballer: 222 miljoen euro.

Afgelopen weekend hebben we de kans gehad om een goed na te denken: wat kun je doen voor 222 miljoen euro, als je niets met voetbal hebt?

Koop de Nürburgring (twee keer)

Dit kun je doen met 222 miljoen euro nürburgring

Het noodlijdende circuit vond in 2014 een nieuwe eigenaar voor 100 miljoen euro. Voor het bedrag van Neymar Jr. kun je de Nürburgring twee keer kopen. Of bouw een replica in je achtertuin.

Start je eigen LMP1-team

lmp1 auto

Porsche stopt met Le Mans en laat een groot gapend gat achter in het FIA World Endurance Championship. Geschat wordt dat een seizoen in de LMP1 zo’n 200 miljoen euro kost. Dus.

Letterlijk elke auto die je wilt

singer porsche interieur

Wil je een Singer Porsche? Of een Eagle E-type? Of een volledig gerestaureerde Mazda MX-5? Of alledrie? Dan ben je tussen de 1 à 2 miljoen euro kwijt. Een deuk in een pakje boter.

19.000 Dacia Sandero’s voor de gemeente Rhenen

dacia sandero drift

Je kunt elke inwoner van gemeente Rhenen een Dacia Sandero cadeau doen. En dan alle batterijtjes uit de sleutels halen en toekijken hoe de inwoners in totale verwarring hun auto proberen te vinden.

Het Yas Marina-circuit voor 25 jaar afhuren

Yas Marina CircuitFoto('s): BBC

Het kost ongeveer 24.000 euro per dag. Met een bankrekening van 222 miljoen euro heb je ongetwijfeld een verzameling leuke auto’s. Prima plek om een kwart eeuw door te brengen.

600.000 setjes banden voor de Dodge Demon

Dodge Challenger SRT Demon: 1e rij-indruk

Je kunt meer dan een kwart miljoen setjes banden kopen voor de Dodge Challenger Demon en voor weergod spelen. Handig als je een hekel hebt aan blauwe lucht.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken