Helaas, je kunt je Golfje geen 1.500 pk geven door er deze Chiron-motor in te leggen. Dit is namelijk een één op vier schaalmodel van de motor en versnellingsbak uit de geweldenaar. Dit is echter niet zomaar een schaalmodelletje dat je bij de dichtstbijzijnde Intertoys op kunt halen.

Waarom is dit schaalmodel zo bijzonder?

De 8,0-liter quad-turbo W16 is tot op het kleinste model nagemaakt, in eendrachtige samenwerking met het designteam van Bugatti. Elk model is handgemaakt en kost 220 manuren om in elkaar te zetten. Dit duurt zo lang omdat het W16-schaalmodel uit 1.040 verschillende onderdelen bestaat. En jij vond het al knap dat het je lukte om dat nachtkastje van Ikea in elkaar te zetten.

Geen enkel onderdeel is gemaakt om te bewegen, dus je kunt helaas niet een ‘engineswap’ met een elektrische kinderauto doen en deze 375 pk geven (aangenomen dat een 1:4 schaalmodel ook een vierde van het vermogen produceert). Dit schaalmodel van een Chiron-motor is uitsluitend bedoeld als decoratief object in je huiskamer, dat je af en toe met een wit handschoentje en een kwastje af kunt stoffen (zie bovenstaande foto).

Hoeveel kost het schaalmodel van een Chiron-motor?

Al deze onderdelen en de manuren die nodig zijn om deze mini-W16 te produceren, brengen wel de nodige kosten met zich mee. Voor dit stukje meubilair betaal je omgerekend 8.042 euro. Voor hetzelfde geld kun je ook een tweedehands Porsche Cayenne kopen. Het is maar wat je liever wilt hebben.

Reacties

  • UltimateLF heeft op 4 november 2017 geschreven:

    Toch wel lastige keuze. Ik houd van rijden EN verzamelen van autogerelateerde objecten.
    Vrij weinig geld voor een Porsche…. Ik zou misschien toch beter voor de echte motor gaan. Maar hulde voor dit kunstwerk!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)