Henrik Fisker, van het voormalige Fisker Automotive en later VLF, werkt al een tijdje in het soort-van-geheim aan zijn nieuwste geesteskind. De ontwerper van onder andere de BMW Z8 en Aston Martin DB9 wil genadeloos terugkomen met een nieuwe Fisker, een elektrische auto die Tesla in de wielen moet gaan rijden.

Fisker tweette de afgelopen dagen enkele foto’s van zijn creatie, en gaf daarbij de volgende informatie vrij:

Een doorbraak: innovatieve nieuwe butterfly-deuren in onze nieuwe Fisker, voor een gemakkelijke in- en uitstap.

Een aerodynamisch laag front met een kleine trapezoïde centrale radar en camera. Adaptieve led-koplampen. Binnenkort meer…

Dat intrigeert, nietwaar?

Moeten we die nieuwe Fisker interessant vinden?

Misschien. Van opzij lijkt het ontwerp zeker indrukwekkend, met die suicide-vleugeldeuren maar wat we van dat front moeten vinden… Laten we zeggen dat Fiskers dagen van strakke, cleane ontwerpen wel een beetje voorbij lijken te zijn. Ach, wie weet valt het mee als het beestje straks in het daglicht mag treden. Een introductiedatum heeft Fisker nog niet bekendgemaakt.

Reacties

  • Koen Prud'homme van Reine heeft op 26 oktober 2016 geschreven:

    Leuk hoor die deuren, maar laat ze nou eerst eens een fatsoenlijk platform bouwen, zodat je auto het ook daadwerkelijk doet. Als je Tesla wil verslaan, moet je wel een goede auto bouwen en niet alleen een paar deuren.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear