Nieuw is de snelle Dodge Caliber SRT-4 natuurlijk al helemaal niet meer, maar in Europa was het sportschooljongetje uit de serie nog niet verkrijgbaar. Geduld, voor zover van toepassing, wordt beloond. Eind mei kan de auto voor 37.114 euro worden gekocht.
 
Nu is de Caliber een redelijk uitgesproken auto, maar voor Amerikaanse begrippen tegelijk ook een goedkope instapper. En dat is te merken aan de gebruikte kunststoffen die van hergebruikte frietbakjes gemaakt lijken te zijn.
 
Dan moet de SRT-4 nogal wat bieden wil de koper daarvoor bijna twintigduizend euro extra uitgeven. Voorin ligt de 2,4-liter World Engine die met behulp van een turbo danig wordt opgepept. De winst is meer dan 100 pk en dat is niet verkeerd. Met 285 pk aan boord sprint de Caliber in 6 seconden naar de honderd. Het geheim zit vooral in het koppel van 325 Nm bij 2.000 tr/min.
 
Maar met alleen het model en de motor trek je nog niet zoveel geld uit de portemonnee. Dan de buitenkant nog maar even gepimpt en Dodge trekt daarvoor alles wat maar van plastic te maken is uit de kast. Dikke bumpers, verbrede wielkasten, achterspoiler en skirts glimmen je gespoten in de carrosseriekleur tegemoet. Daarbij natuurlijk nog een paar flinke wielen (19 inch), 10 centimeter dikke uitlaat, luchtsleuven in de motorkap en een verlaagd onderstel met sper.
 
Dat klinkt indrukwekkend, dat is het ook, maar het blijft wel een Dodge Caliber met nog steeds dat plastic interieur. Puur berekend is de SRT-4 interessant. Wie iedere week 130,22 euro in een spaarpotje stopt kan daarvoor precies één pk kopen. Na 285 weken is het bedrag bij elkaar en de auto al weer lang uit productie!

Reacties