Ken je dat spreekwoord van die aap met die gouden ring? Die er ondanks dat sierraad niet aantrekkelijker op werd? Hetzelfde principe is van toepassing op deze Dodge Caliber, die werd toegetakeld door de tuners van het Duitse Königseder.

Want Dodge mag nog zo zijn best doen om in Europa weer voet aan de grond te krijgen, voor de Caliber lopen wij nauwelijks warm. Hooguit dat het wat begint te kriebelen bij de Caliber SRT-4 met zijn 303 pk, maar die komt natuurlijk weer niet naar Nederland. Nee, als we het over Dodge hebben, dan is het nog altijd de Viper die als eerste voor ons geestesoog verschijnt.

Om de Caliber enigszins te verfraaien, ontwikkelde Königseder deze zouteloze bodykit. Dikkere bumpers, spoilertje op het dak, andere grille en 20-inch lichtmetaal zijn in dit geval de gouden ring van die aap. En niet te vergeten een uitlaat in de zijkant van de achterbumper, verlaagde vering en een beetje chiptuning. En het mooiste van alles: vloermatten van hout. Allemaal te koop voor de luttele prijs van 8.500 euro, maar je kunt het pakket ook in losse onderdelen aanschaffen. Doe ons alleen die vloermatten maar.

Reacties

Meer van TopGear