De achtervolgingsapparaten in Amerika hebben een update gehad. De Dodge Charger Pursuit krijgt nu standaard het Officer Protection Package. Of simpel gezegd: ogen in zijn rug. Dit systeem moet de agenten beschermen tegen laffe boefjes die van achteren aanvallen.

Wanneer de parkeersensoren gespuis achter de auto waarnemen, krijgt de agent een alarm te horen en gaan alle deuren automatisch op slot. Ook zien de boevenvangers binnenin de auto op hun schermpje precies wat er gebeurt. Ook de achteruitrijlichten springen aan en de ramen gaan dicht. Zo krijgt het geboefte geen kans en wordt de Dodge Charger Pursuit een soort rijdende Panic Room.

Maar even los van dit mooie systeem: hoe bruut ziet de Dodge Charger Pursuit er uit? We geven gewoon antwoord op deze retorische vraag: een stuk angstaanjagender dan de Volkswagen van de Nederlandse handhaving. De politielichten zijn prachtig verwerkt boven de spiegels en in de neus van de Dodge. Verder heeft hij uiteraard nog wel de lampenbalk op het dak die we gewend zijn van de Amerikanen. Het interieur is een prima plaats om te chillen tot het schorriemorrie de aftocht heeft geblazen. In plaats van het losse computertje dat op een veredelde bekerhouder stond, is de denkmachine nu netjes verwerkt in het dashboard. Alleen wat weinig plek voor een doos met donuts.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)