Tegelijk met de presentatie aan de Europese pers heeft Dodge een deel van de prijzen bekend gemaakt van de nieuwe Journey. De auto gaat 26.800 euro kosten als 2.4 SE. Dieselrijders stappen in bij 31.200 euro voor de 2.0 CRD in dezelfde uitvoering.
 
De Journey krijgt de taak de huidige Chrysler Voyager op te volgen, omdat de volledig nieuwe Voyager uitsluitend als ‘Grand’ wordt aangeboden. Dat lijkt een behoorlijke paleisrevolutie, maar als we naar het succes van bijvoorbeeld de Ford S-MAX kijken, maakt de Journey beslist kans.
 
De dieselmotor heeft als optie een Getrag versnellingsbak met dubbele koppeling (meerprijs 2.400 euro). Vreemd dat de van Volkswagen afkomstige diesel niet met de DSG-bak wordt aangeboden, maar met een vergelijkbare voorziening van een concurrerende firma. Dat zal ongetwijfeld met de inkoopprijs te maken hebben.
 
Verder zijn bekend de prijs van de diesel in SXT-uitvoering (34.700 euro) en de zeer complete R/T voor 41.350 euro. Half juni gaat de Journey de Nederlandse weg op. De 2.7 V6 is ook direct leverbaar, maar de prijs is nog niet bekend. Vanaf september is deze motor standaard geschikt voor bio-ethanol.

Reacties