Zelden hebben we langer op een auto moeten wachten dan op de Dodge Viper. En dat terwijl we hier toch niet met een trage vierwieler te maken hebben. Bijna een jaar nadat de Viper SRT-10 zijn opwachting maakte in Detroit begin 2007, is hij in productie gegaan.
 
Maar nu het dan eindelijk zover is, kunnen we met recht zeggen dat veel van onze dromen werkelijkheid worden. Want de Viper heeft er voor modeljaar 2008 niet zomaar een beetje vermogen bij gekregen. Niet dat het nodig was, maar door de V10 te vergroten tot een inhoud van 8,4 liter hebben de technici van Street & Racing Technology nog eens 90 pk extra op de been gebracht. Daarmee heeft de Viper voortaan precies 600 pk om naar de achterwielen te brengen. En het koppel bedraagt een ook al niet misselijke 760 Nm. Met dat soort rapportcijfers zien we zoonlief graag thuis komen.
 
Als je je afvraagt of je met de Viper een fatsoenlijk sprintje kunt trekken: dat kan. In een seconde of drie naar 100 km/u en in no time door naar 200 km/u. De naald stopt een redelijk eind voorbij 300 km/u. Het behoeft uiteraard geen betoog dat we voor dit soort snelheden uitwijken naar onze Oosterburen, hopelijk kunnen we ons snel aanmelden voor de introductie.
 
Overigens hebben al die prestaties ook een negatief effect. Met elke kilometer die je in de Viper aflegt, voeg je bijna een pond CO2 toe aan de atmosfeer. Daar kunnen plantjes een heleboel zuurstof van maken.
 

Reacties