Vorige week schreven we al over de langverwachte komst van de nieuwe Dodge Viper. Die is dus nog maar net in productie, maar toch komt er nu al een versie waarmee je zo het circuit op kunt. En gelukkig mag je er ook mee op straat.
 
Mogen wij even voorstellen: de Viper SRT10 ACR. Die laatste toevoeging staat voor American Club Racer, om even aan te duiden dat de huistuner van Dodge behoorlijk zijn best heeft gedaan om de auto nog net even wat sportiever te maken. De ACR heeft dezelfde 8,4-liter V10 als de Viper SRT10 en kan dus ook over 600 pk beschikken. Er wordt echter wel wat gedaan met elektronisch variabele kleptiming om de motor wat beter te laten ademen
 
De winst ligt voor deze Viper vooral in een aanzienlijk lager gewicht en betere aërodynamische eigenschappen. Door andere wielen, racebanden en een aangepast remsysteem te monteren, is de ACR al een kleine twintig kilo afgevallen. En dan kun je ook nog kiezen voor het ‘Hard Core Pacakage’. Daarmee sloopt de fabrikant ook het audiosysteem, de geluidsisolatie en de vloermatten uit je auto. Waarmee je nog eens achttien kilo bespaart. Als al het overtollige gewicht is verwijderd, wordt ook de wielophanging nog even wat straffer gemaakt. En dan kun je je dus als een volleerd coureur aanmelden voor een rondje over het circuit.
 
De Viper SRT-10 ACR maakt op 14 november voor het eerst zijn opwachting tijdens de Los Angeles Auto Show. In Amerika kost hij ongeveer 100.000 dollar als hij deze zomer op de markt komt.
 

Reacties