De mannen van Hennessey Performance sleutelen over het algemeen het liefst aan de Viper. De afgelopen tijd hebben ze opnieuw zo’n ding geprepareerd als tegenhanger voor de Corvette Blue Devil die General Motors in voorbereiding heeft.

De bemoeienis van Hennessey heeft geleid tot de Venom 650R, en een winst in vermogen van 78 pk. Dat betekent dat je dus aanzienlijk meer vermogen hebt dan een ordinaire Viper SRT10.

Deze giftige Viper heeft ook wat kilo’s ingeleverd dankzij aanpassingen van het remsysteem. Al met al accelereer je daarmee stukken sneller dan de standaard Viper. Er worden alleen tijden opgegeven voor de acceleratie van 0 tot 240 km/u, dus dan weet je dat het hard gaat.

Aan de buitenkant kun je de Venom 650R herkennen aan speciale badges, alsmede speciale bekleding en een nummerplaatje in het interieur. Dat vinden we dan weer een beetje karig. Omdat de officiële cijfers van de Corvette Blue Devil nog altijd niet zijn onthuld, kunnen we alleen maar afwachten hoe het de twee kemphanen in een direct duel zou vergaan.

Reacties