Honden zijn leuk. We houden bijna net zoveel van die grommende viervoeters als van grommende vierwielers. Prima gezelschap tijdens een roadtrip, die beesten. Zolang ze de bekleding maar niet volledig besmeuren met kwijl en/of overal haren achterlaten. Tesla-baas Elon Musk deelt deze mening, hij denkt na over een heuse Dog Mode.

Idee: een ‘Dog Mode’

Een stelletje Tesla-fans kwam op Twitter met het idee om een ‘Dog Mode’ in een toekomstige Tesla-update te implementeren. Hoe dat eruit zou moeten zien? Stel je eens voor dat de airco automatisch aan blijft wanneer je hond nog in de auto vertoeft. Dat zorgt ervoor dat ie niet per ongeluk smelt op je achterbank. Hond blij, jij blij.

En wat te denken van een display in je Tesla die laat zien dat je zo terugkomt. Door bijvoorbeeld een projectie op het raam met ‘Mijn baasje komt zo terug!’, of met de temperatuur in auto. Dan hoeven voorbijgangers zich geen zorgen meer te maken als ze jouw kameraad opgesloten zien zitten. Die weten dan dat meneer de hond dik zit te chillen in de elektrische glimbak van zijn baasje.

Kort maar krachtig

Goede ideeën, toch? Vond Elon Musk blijkbaar ook. Hij reageerde op de suggesties voor een ‘Dog Mode’ met een extreem korte, maar duidelijke ‘ja’ en ‘precies’. Wellicht kan jouw pup binnenkort van een veel comfortabeler bestaan mag genieten. Mits je van plan bent een Tesla voor de deur te parkeren, natuurlijk.

Uiteraard zouden ook katten, parkieten, hamsters en meer van dat soort huisdieren van deze update kunnen profiteren. Dus laten we hopen dat Tesla daadwerkelijk van plan is om iets met de input te doen. Helemaal gezien ze eerder al gimmicks als speelbare spellen van Atari in hun auto’s stopten.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie