Hé, dat is vreemd. Uit de statistieken van Toyota blijkt dat ze vorig jaar drie gloednieuwe Lexus LFA’s hebben verkocht in Amerika. Dat is nogal een stijging ten opzichte van het jaar ervoor, toen ze twee stuks verkocht. Een toename van 50 procent! En dat terwijl de Lexus LFA alleen tussen 2010 en 2012 gebouwd is. In Nederland bleef het verkoopcijfer helaas steken op nul, net als het jaar daarvoor. Op dit moment staat er overigens één geregistreerd in Nederland.

De statistieken laten drie verkopen zien van de Lexus LFA, maar dat betekent niet dat het Japanse merk ook werkelijk drie exemplaren van de hemelse V10-supercar bouwde. In de twee jaar dat de fabrieken draaiden, produceerde Lexus 500 exemplaren van de tinnitus-opwekkende supercar. De auto’s die verkocht zijn waren simpelweg nog nooit geregistreerd op kenteken. Het is fijn om te horen dat het zalige muziekinstrument op wielen een liefkozend baasje gevonden heeft.

Twee jaar geleden schreven we al over het overschot van nieuwe Lexus LFA’s. Toen stonden er twaalf exemplaren met 0 kilometer op de teller in Amerika en drie in Duitsland. Je moest toen 850.000 euro meenemen en zelfs 6,4 miljoen voor de allereerste Nürburgring Edition (1 van 50). De minst gebruikte in Duitsland is nu een exemplaar met 600 kilometer op de teller. Nu betaal je in Europa tussen de 400.000 en 800.000 euro voor een LFA.

Foto: Luc van Loon en Lexus

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)