Hoe was jouw werkdag? Die van Gavan Kershaw, directeur van ‘Attributes & Product Integrity’ bij Lotus, was best wel prima. Hier zie je de beste man in actie op Lotus’ eigen testcircuit in het Britse Hethel, bij hun hoofdkantoor. Driften in de nieuwe Lotus Emira – we kunnen slechtere manieren verzinnen om je vrijdag door te brengen.

Die titel van Gavan Kershaw is een chique manier om te zeggen dat hij ervoor moet zorgen dat Lotussen zich gedragen als Lotussen. Dat betekent dat hij de taak op zich neemt om de nieuwe Emira van de allerbeste balans, het beste gevoel in z’n bediening en goddelijk rijcomfort te voorzien. Och, als dat alles is…

Handgeschakelde V6-versie

Het heeft er alle schijn van dat de heer Kershaw hierin nogal grondig te werk gaat. In deze video die Lotus vandaag de wereld instuurde, zien we hem driften in een handgeschakelde Lotus Emira V6. Die achterbanden moeten dood, zoveel is duidelijk.

De Emira V6 met handbak is volgend jaar de eerste die op de markt komt. Daarna volgt snel een uitvoering met een 2,0-liter turbomotor en flipperautomaat van AMG. Waarschijnlijk volgt er ook een cabrio, en bovendien verwachten we nog een aantal scherpere, circuitgeoriënteerde varianten.

Maar voor nu is dit dé Lotus Emira, de eerste versie van de laatste Lotus met verbrandingsmotor. En deze man mag ermee driften. Wat een goede aftrap van z’n weekend.

Driften met de Lotus Emira

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)