Als je een bakkie te veel op hebt, dan doe je er goed aan om via de trambaan naar huis te gaan. Deze vrouw had het juiste idee, maar de uitvoering schiet tekort. In plaats van dat ze de tram pakte, besloot ze met haar Hyundai de trambaan op te rijden. De politie kwam de dronken vrouw op het spoor toen ze zichzelf vastreed. De vrouw en haar auto werden overgebracht naar het politiebureau. Daar werd haar rijbewijs omgewisseld voor een rijverbod.

Voor de meesten zou dit het moment zijn om braaf naar huis te gaan met de taxi of het openbaar vervoer, twee paracetamol te slikken en veel water te drinken, maar de vrouw had nog andere plannen. Bij het verlaten van het politiebureau stapte ze vrolijk opnieuw in de auto om weg te rijden. ‘Wij zijn in ons dienstvoertuig gestapt en hebben de bestuurster snel doen stoppen. Dit resulteerde in een aanhouding waar de bestuurster zich tegen verzette’, meldt de politie Amsterdam.

Al met al wordt het een duur avondje. Ze heeft nu tweemaal rijden onder invloed gescoord, rijden zonder rijbewijs én rijden tijdens een rijverbod (dit zijn twee verschillende overtredingen). Klein detail: ze wordt er officieel nog ‘van verdacht’. Nog vervelender voor de vrouw is het feit dat het geen verkeersovertredingen zijn, maar misdrijven. Lesje geleerd? Niet helemaal: ‘Aangezien zij aangaf dat ze direct weer zou gaan rijden als ze vrijkomt, hebben wij haar auto in beslag genomen.’

 

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie