Wat je niet hebt, dat kun je ook niet kwijtraken. Dat moet een man in de Zaanstreek hebben gedacht voorafgaand aan dit akkefietje. Er stond een politieauto voor het stoplicht te wachten toen deze zonder wederzijdse instemming een bumperkusje ontving. De dader stopte niet om het schadeformulier in te vullen, maar ging ervandoor.

Na een korte achtervolging stopte de man alsnog. De agenten troffen een bestuurder aan die zogenaamd last had van zijn keel en een hoop lege blikjes in zijn auto had slingeren. Het is niet bekend of er een blik op de weg viel. Wel wees een blaastest uit dat hij net even te veel gedronken had – en op het politiebureau werd deze uitslag bevestigd.

Het promillage was hoog genoeg om het rijbewijs kwijt te raken, maar de agenten pakten zijn rijbewijs niet af. De reden kun je wel raden: er was geen sprake van een rijbewijs. De man heeft hier niet pardoes een ultieme lifehack gevonden, want hij krijgt uiteraard een leuke boete voor het rijden zonder rijbewijs. Deze komt boven op de boete voor rijden met alcohol.

Daar hield het overigens niet op. De politie meldt op Facebook: ‘Daarbovenop had hij ook nog een bekeuring openstaan voor een rechterlijke uitspraak. Deze kon hij ook direct voldoen.’

Reacties

  • Jacco heeft op 17 augustus 2022 geschreven:

    Rijbewijs al gauw 2500 euro+ 20 uur van je leven met een minimum loon van €10 = 2900 euro. Vraag me af wat de kosten van de boetes waren

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear