Vanaf volgend jaar kun je geen nieuwe Volvo meer kopen die vanuit de fabriek harder dan 180 km/u gaat. Het Zweedse merk hoopt hiermee de discussie over veiligheid aan te wakkeren. De vrees was dat Duitse merken nu ook gaan begrenzen op 180 km/u. Gelukkig voor liefhebbers van Baustelle de Autobahn is dit niet het geval.

Ola Källenius, onderzoek- en ontwikkelingsbaas bij Mercedes, zegt dat het niet nodig is om het herenakkoord waarbij de Duitse merken hun auto’s begrenzen op 250 km/u opnieuw te definiëren. ‘Duitsland is de enige markt waar onbegrensd rijden mogelijk is’, zegt Källenius tegen Handelsblatt. Dat puntje van nationale trots weghalen, ligt gevoelig bij de Duitsers.

In het artikel staan geen reacties van Audi of BMW, maar je kunt ervan uitgaan dat als Mercedes het niet doet, de andere Duitse premiummerken ook geen actie zullen ondernemen. De grote drie zijn al decennia verwikkeld in een vermakelijke pk-wedloop en ze zullen elkaar heus geen uniek verkoopargument gunnen. De Duitse merken begrenzen niet op 180 km/u, kun je dus wel concluderen.

‘Ik geef geen commentaar op de acties van individuele fabrikanten. Eigenlijk kan ik alleen maar zeggen dat ik niets voel voor een snelheidslimiet. Dat is precies wat elke bestuurder zelf moet beslissen’, zegt Bernhard Mattes, president van het Duitse Verbands der Automobilindustrie (VDA).

Reacties

  • Alex AMG heeft op 8 maart 2019 geschreven:

    In een Volvo moet je ook niet harder willen dan 180!! Daar zijn ze niet voor gemaakt!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear