Wörthersee in Oostenrijk is een bedevaartsoord voor tuners. Elk jaar komen modificatie-fanaten van heinde en verre om te zien en gezien te worden. Ook deze groep van twaalf auto’s uit Engeland. Hun reis liep alleen niet zoals gedacht, want zij ervoeren aan levenden lijve dat de Duitsers geen grappen maken. En de Duitse politie al helemaal niet.

De vriendengroep stopte in de buurt van Keulen in Duitsland om wat te eten, toevallig in de buurt van een stel oplettende dienders. Alhoewel, heel onopvallend is een kluit bodemplaatschrapende tuners natuurlijk niet. De Polizei inspecteerde de auto’s en concludeerde dat ze niet voldeden aan de Duitse wetgeving. De politie nam de twaalf auto’s in beslag.

Alex, de eigenaar van de witte BMW 4-serie, vertelt aan TopGear dat de politie vooral struikelde over de luchtvering en de getrokken banden. Stance ist verboten, dus. Ze krijgen hun auto’s pas terug als de politie klaar is met een grondige inspectie. Dit kan tot wel twee weken duren en de boete is minimaal 450 euro.

Ze mochten hun bagage uit de auto’s halen en stonden ruim 1.100 kilometer van hun bestemming op een willekeurige parkeerplaats zonder vervoer. De groep doet nu een oproep op Facebook met de vraag of er mensen zijn die ze willen helpen de auto’s terug naar de grens te vervoeren zodat ze naar huis kunnen óf naar Oostenrijk.

De reacties op Facebook lopen uiteen. Sympathisanten vuren scheldkanonnades af op de Duitse politie; anderen zeggen dat de groep met twee seconden Google-werk had kunnen weten dat hun auto’s illegaal waren in Duitsland. Hoe het ook zij: het is een zure draai aan je vakantie, of het nu je eigen schuld is of niet.

Advertentie

Reacties

 • GTI scootmobiel says at 8 juni 2019:

  Dan nemen ze daar zeker ook buitenlandse motoren in beslag met vervangende ‘sportuitlaten’
  Want bij de Germanen mogen vioertuigen alleen worden bereden met TUV goedgekeurde uitlaten.
  Dat geldt trouwens voor alles wat je aan je voertuig wil veranderen.

  Reply
 • 070racing says at 19 mei 2019:

  Daarom bouw liever een sleeper met een dik blok erin. Ipv van al die show troep. Getrokken banden etc. Voor wat is dat nodig. Gewoon veel pk onder de kap. En je auto zo nornaal mogelijk eruit laten zien. Popi jopi spelen dan krijg je dat. Is toch al een bekend verhaal met de duitse popo.

  Reply
 • Frenk says at 19 mei 2019:

  Heel even simpel gedacht…
  Onze voertuigen hebben een type goed keuring vanaf fabrikant.
  Elke ingreep verandering van voertuig is niet gekeurd voor openbare weg…. In Nederland doen ze wat makkelijker door gedoogd……. Maar als er wat gebeurt zijn ook hier de poppen aan het dansen…. Verzekering enz. Enz.

  Reply
 • Mark says at 19 mei 2019:

  Het plaatsje wörthersee ??‍♂️ Daar haakte ik al af met lezen!! Het is een meer geen dorp!

  Reply
 • Jonas says at 18 mei 2019:

  Op alle vlakken leven we meer in een dictatuur dan een democratie er bestaan geen tolleranties meer je mag enkel nog tot je 70j werken en belastingen betalen , leven en laten leven zolang je er niemand mee stoort wat is het probleem dan eigenlijk !! Die wagens zijn waarschijnlijk met meer zorg behandeld dan de doorsnee auto !

  Reply
 • Josh says at 17 mei 2019:

  Good, that’s what they get.

  Reply
 • Paul says at 17 mei 2019:

  Die auto’s zijn in Engeland ook illegaal…

  • Gojfd says at 17 mei 2019:

   Are they fuck you idiot

   Reply
  Reply
 • Henk Wolfs says at 17 mei 2019:

  Ik vind dat Duitse politie geen recht op hebben om over buitenlandse auto’s te beslissen. Als de auto in eigen land goed gekeurd is hebben ze dat te accepteren.

  • Mark says at 19 mei 2019:

   Idd heel raar, alles wat in Nederland wel mag, kan in Duitsland niet?? Iets met een Europese uni ofzoiets?

   Reply
  • Johnny says at 18 mei 2019:

   Dus als een auto in land a met 120 zonder remmen mag rijden. Dus goedgekeurd is hiervoor. Dan mag die dat bij jou voor de deur ook doen weliswaar tegen de geldende snelheid??

   • Karma's Offspring says at 18 mei 2019:

    Really? Manmanman
    Ge zit ni in GTA eh
    120 zonder remmen en goedgekeurd ?! Kapotlachen

    Reply
   • Edwin reijmers says at 18 mei 2019:

    Noem even een land waar dat mag? Johnny

    Reply
   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie