Gefeliciteerd, je hebt je rijbewijs gehaald. Jij blij, je ouders blij dat ze je niet steeds meer hoeven te brengen en je vrienden blij dat je kunt BOB’en. Dat zorgt ervoor dat je extra zuinig bent op je pas behaalde pasje, toch? Dat waren wij tenminste wel toen we voor het eerst zelf op pad mochten met de auto.

Een achttienjarige Duitser was echter iets minder voorzichtig. Nadat hij geslaagd was, ging hij met vier vrienden op pad met de auto. En omdat we allemaal denken dat we goden van het autorijden zijn als we net ons rijbewijs hebben, reed hij 95 km/u, waar de maximumsnelheid 50 km/u was. En jawel: daar stond de Polizei die het feestje van de knaap vroegtijdig stopte. De tiener mocht na exact 49 minuten zijn rijbewijs alweer inleveren.

Voordat hij het weer terugkrijgt, zal hij eerst een herscholingscursus moeten volgen. Daarnaast wordt zijn proeftijd ook nog eens verlengd van twee naar vier jaar. Het is dus toch verstandiger om je eerste ritje door de McDrive te laten gaan als je net je rijbewijs hebt. Of je kunt natuurlijk ook altijd rustig beginnen met een elektrische Audi TT RS.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie