Blijkbaar vinden Duitsers van de wegen in Oostenrijk zo ongeveer hetzelfde als wat wij van de wegen in België vinden: niet heel best. In ieder geval deze 77-jarige Duitser. Hij dacht dat een krap onverhard pad een doorgaande Oostenrijkse weg was. Met zijn Alpina B3 Touring volgt hij blind de aanwijzingen van de navigatie en hij rijdt zo zijn auto klem in het plaatsje Wolfgangsee.

Een politiewoordvoerder laat aan de lokale media weten dat de bestuurder meerdere waarschuwingen krijgt van wandelaars, maar dat hij stug door blijft rijden. Uiteindelijk komt de Alpina vast te zitten tussen een houten hek en een rots. De deuren van de auto kunnen in ieder geval niet meer open. Uiteindelijk komen de brandweer en de politie ter plaatsen om de auto los te krijgen.

Overigens hebben we niet het idee dat het een zware klus was met specialistisch gereedschap; het lijkt erop dat de brandweer van St. Gilgen de auto gewoon weer achteruit heeft gemanoeuvreerd. De Alpina B3 loopt forse lakschade op, maar niemand raakt verder gewond. De bestuurder mag voor de volledigheid nog even blazen, maar blijkt niets gedronken te hebben.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)