Iedereen staat te te trappelen om de verschijning van de nieuwe Grand Theft Auto, kortweg GTA 6. Dus als er dan een bericht verschijnt over de opvolger van GTA 5 en GTA Online, dan zijn fans er als de kippen bij. Zo ook bij een bericht dat op 14 januari 2022 omstreeks 14:05 uur op een Nederlandse website verscheen. Dit bleek alleen, net als alle andere berichten over de game tot nu toe, compleet inhoudsloos te zijn.

Frank uit Breukelen zei: ‘Ik verwachtte een goede portie leedvermaak, maar door op het bericht te klikken was ik zelf een van de gedupeerden. Het komt wel erg dichtbij zo.’ Karel uit Dordrecht vertelt: ‘Ik wilde op z’n minst een mooi clickbait-artikel dat compleet gebaseerd was op een anonieme reactie uit de krochten van Reddit. Dat is wel de standaard van de journalistiek waar we anno 2022 naar moeten streven.’

Maar helaas. De fans kregen geen speculatief artikel over een vermeende verwijzing in de game, geen quote van een betrouwbare doch niet te verifiëren bron of een aanname aan de hand van een gelekte jaarbegroting van de cateraar van ontwikkelaar Rockstar. In plaats van compleet onbetrouwbare informatie over een releasedatum van GTA 6, kregen ze géén informatie.

‘Ik hoorde onlangs over een profielfoto van één van de ontwikkelaars van GTA 6. Hij zou op de foto naar rechts kijken, dus naar het oosten. Miami ligt in het oosten van Amerika, dus GTA 6 speelt zich af in Vice City. Ik had goede hoop dat dit bevestigd zou worden door een nieuw gerucht. Bijvoorbeeld dat Rockstar in de middag een of ander bericht op Twitter zou plaatsen. In Vice City is het namelijk ook weleens middag’, zo zegt een getraumatiseerde fan, die anoniem wil blijven.

Nog altijd geen informatie vanuit Rockstar

Dat er nog geen enkele officiële informatie over GTA 6 vanuit gamestudio Rockstar is verstrekt en dat letterlijk alle informatie over de game gebaseerd is op geruchten en speculatie, dat maakt de fans niet uit. ‘Gisteren nog las ik dat de ontwikkelaar Take-Two in 2023 een game zou gaan uitbrengen. Dit moet wel de nieuwe GTA zijn. Als het tenminste niet een nieuwe Red Dead Redemption, Max Payne, Bully of Midnight Club is’, zegt Froukje uit Zwolle.

Advertentie

Reacties

 • TopGeer heeft op 16 januari 2022 geschreven:

  Had dit niet op reddit gepost moeten worden of op Twitter met @’s naar betreffende gamesites? Nu mist het een paar planken.

  Reageer
 • Leone heeft op 16 januari 2022 geschreven:

  Ik heb gelachen, bedankt!

  Reageer
 • An3s heeft op 16 januari 2022 geschreven:

  I see what you did there

  Reageer
 • Blaasbalg heeft op 15 januari 2022 geschreven:

  Een beetje zoals dit bericht dus….

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie