Geen paniek, we hebben de supermarkten gebeld en daar speelt het chiptekort nog niet. Alle smaken, van Joppie tot Naturel, liggen gewoon in de schappen. Anders dan bij autofabrikanten, want daar zorgen tekorten voor grote problemen. Je hebt er de afgelopen tijd vast al iets over meegekregen: bijna alle autofabrikanten ter wereld kunnen niet aan genoeg computerchips komen om hun auto’s af te maken. Ook de productie van de populairste auto in Amerika, de Ford F-150, loopt achter.

Ford stopt echter niet met het bouwen van de pick-ups; de productie gaat gewoon door voor zover dat kan. Zodra de chips binnenkomen, worden de pick-ups afgebouwd en naar de dealers gestuurd. Gezien Ford per jaar zo’n 900.000 F-150’s verkoopt, staan er dus een hoop pick-ups te wachten. Dat is de reden waarom de parkeerplaatsen bij de Kentucky Speedway helemaal volstaan met Fords. Niet alleen de F-150, maar ook andere pick-ups uit de F-serie.

De pick-ups lijken op het oog klaar voor gebruik, maar ze zullen nog niet volledig functioneren voordat de chips geïnstalleerd worden. Sommige pick-ups zullen er een paar weken staan. General Motors pakt het anders aan en stuurt de medewerkers twee weken naar huis in afwachting van de onderdelen. Tegelijkertijd gaan de prijzen voor tweedehands pick-ups in Amerika flink omhoog, omdat er toch een groeiende vraag is naar de bedrijfsauto’s.

De duizenden pick-ups

Het zijn er nogal wat

Kentucky Speedway

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)