Check even je agenda. Mocht je al 1.440 all-in vakanties gepland hebben dit jaar, dan kun je die allemaal annuleren en de duurste camper van Nederland kopen. Scheelt toch weer tijd. Let wel: je zult dan je eigen bitterballen, kroketten en Hollandse koffie moeten bereiden. We verzinnen het niet: bij resorts staat dit hoog boven aan het lijstje met belangrijkste eigenschappen.

Deze Morelo Grand Empire 110GSO is de duurste camper van Nederland. We kijken dan naar de campers die je nu meteen kunt ophalen, en niet naar degene die je kunt bestellen. Hij kost bijna het dubbele van de vorige recordhouder. Je moet bijna één miljoen euro lappen voor de camper van ruim 11 meter lang. Maar dan kun je wel een auto van formaatje (nieuwe) Mini achterin parkeren.

Het handige van de Grand Empire is dat je hem gemakkelijk thuis in je garage kunt parkeren. Als je garage tenminste hoger is dan 3,86 meter. De camper is in de basis een Mercedes Actros en meet trouwens 2,55 meter breed – en dan kun je de woonkamer nog uitschuiven.

Voor een aanschafprijs van bijna een miljoen kun je zelfs met de huidige prijzen nog een leuk huis kopen, maar dan zit je wel aan je buren vast. Heb je nu een buurman die de hele dag Der Junge mit der Mundharmonika draait, of Ich komm bald wieder, dan kun je gewoon een paar honderd meter verderop gaan staan – of desnoods een land verder.

Wat kost de duurste camper van Nederland?

De prijs voor deze nieuwe camper is 949.000 euro. Als je toch bezig bent, kun je er net zo goed een leuke Mini bij uitkiezen om uit te komen op een mooie ronde 1 miljoen euro. De Morelo Grand Empire heeft een zescilinder diesel met een motorinhoud van 11,9 liter en een vermogen van 530 pk. De camper zelf weegt al 14.000 kilo en je mag nog 4.000 kilo aan rommel meenemen.

De duurste camper van Nederland is voorzien van wat opties zoals een AEG-wasmachine, een dieselgenerator, een elektrische luifel, een fietsenlift en twee reservoirs voor schoon water van 300 liter per stuk. Wil jij je vakantiebudget voor de komende jaren in één keer uitgeven, dan kun je deze Morelo nu ophalen bij Niesmann+Bischoff Campers in Oss.

Dit bericht werd oorspronkelijk in mei 2021 geplaatst. We hebben het bericht geactualiseerd met de nieuwe duurste camper. En daarna nog een keer.

Reacties

 • baas boven baas heeft op 8 augustus 2022 geschreven:

  Dit is echt 100% zeker NIET de duurste camper in Nederland. de truc is en dat hebben een aantal mensen welke ik persoonlijk ken. In welk land is het gereigistreerd. Voor een camper is dat redelijk eenvoudig.

  De duurste waar ik zelf ook ooit mee heb gereden kost en schamele 1,8 miljoen. Is van iemand uit Eersel en staat geparkeerd net over de grens in Lommel Heijde.

  Reageer
 • Rory heeft op 5 augustus 2022 geschreven:

  Artikel klopt niet meer, ondertussen verkopen ze ook de Morelo Grand Empire 110GSO… die is bijna 2x die prijs. Voor maar liefst €949.000 is ie van jouw 😉

  • Mattijn Nederend heeft op 5 augustus 2022 geschreven:

   Dat was snel… We passen het nog een keertje aan!

   Reageer
  Reageer
 • Dick heeft op 4 augustus 2022 geschreven:

  HIER GA JE MEE OP VAKANTIE?! HAHA

  Reageer
 • John heeft op 30 maart 2021 geschreven:

  Niks bijzonder in Damp Duitsland is dit een eenheidsworst . daar staan ze met een grote mini erin .

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear