Het idee van muscle cars was normaal gesproken dat je veel auto voor weinig geld kreeg. Een grote motor, vier wielen en als de Amerikanen in een goede bui waren, kreeg je er zelfs een stuur bij. Dat hield deze auto’s lekker goedkoop en krachtig. Toch betaal je voor de Mustang die je hierboven op de foto’s ziet 399.950 euro, wat het de duurste Ford Mustang van Nederland maakt. Maar dit exemplaar is het geld zeker waard.

Waarom is dit de duurste Ford Mustang van Nederland?

Dit is een Ford Mustang Boss KK uit 1969. Onder de bobbel op de motorkap ligt een 7,0-liter V8 die speciaal voor Nascar gemaakt is. Ford wilde destijds Chrysler verslaan in het Nascar-kampioenschap. Om die motor te mogen gebruiken, moesten er minimaal 500 homologatie-exemplaren gemaakt worden. De V8 kwam daardoor in de Ford Mustang Boss te liggen. Het gigantische blok produceert 500 pk, ook al gaf Ford slechts een vermogen van 375 pk op.

Maar dat is niet de enige reden dat dit de duurste Ford Mustang van Nederland is. Deze uitvoering is namelijk volledig met de hand gemaakt door Kar Kraft in Michigan. Daardoor is de oplage ook zeer beperkt. Slechts 859 exemplaren kwamen in 1969 uit de fabriek rollen en zeldzaamheid staat gelijk aan hogere waarde. Over rollen gesproken: dat heeft deze Mustang nog niet veel gedaan. De teller geeft nog net geen 9.000 kilometer aan. Daarnaast is de Boss KK volledig gerestaureerd, waardoor je niet meer zou denken dat hij al bijna een halve eeuw oud is.

Ik ben nog niet helemaal overtuigd, is er meer?

Als je nog steeds je portemonnee in je zak hebt zitten, moet je nog even een keer naar de foto’s hierboven kijken. De Mustang Boss KK ziet er geweldig uit. Hij is niet te schreeuwerig, maar straalt wel uit dat je hem niet verkeerd moet aankijken. De Mustang staat te koop bij Classicmaster in Roosendaal. En nog een verzoekje: wil degene die deze Boss KK koopt ook even aan ons denken? Dankjewel.

Zo klinkt een Ford Mustang Boss KK

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear