Een video van een dwaze rit door Utrecht ging deze week viral op het internet. Uit de video werd niet duidelijk wat er precies gaande was tussen de twee. De bestuurder van de zwarte Golf zocht contact met RTV Utrecht om zijn verhaal te doen.

De bus parkeerde achteruit in zijn Golf en poetste vervolgens de plaat – zonder zijn gegevens achter te laten. De bestuurder van de aangereden Golf liet het er niet bij zitten en zette de achtervolging in. De busmeneer voelde zich naar eigen zeggen bedreigd en duwde het gaspedaal daarom nog even wat dieper in.

Het resultaat hiervan is de video die inmiddels iedereen en zijn moeder gezien heeft. Tijdens de achtervolging belde de bestuurder van de Golf de politie en beide partijen zijn op het 24 Oktoberplein in Utrecht stilgezet. Tot nu toe hebben beide bestuurders nog geen proces-verbaal gekregen en ook hebben beiden geen aangifte gedaan.

Wat vindt de bestuurder zelf?

RTV vraagt wat de bestuurder van de beelden vindt. ‘Ja, maar, vind je niet dat hij totaal verkeerd bezig is? En dat ik sowieso achter hem aan moet gaan rijden om zo zijn gegevens te kunnen hebben? Want anders kan ik mijn schade op niemand gaan verhalen’, vertelt de bestuurder.

De politie kan nog niet zeggen of ze een onderzoek gaan starten naar het voorval. ‘Juridisch gezien kunnen wij hem [de busbestuurder, red.] niets maken’, zei de politie volgens de Golf-rijder. Tja, vel je eigen oordeel maar over dit voorval.

Mocht jou ooit iets soortgelijks overkomen, noteer dan vooral gewoon het kenteken van de auto die jouw auto aanreed en bel de politie. Werk jezelf niet in de nesten, de andere partij heeft al problemen voor twee: het verlaten van de plaats van een ongeval is een misdrijf, volgens artikel 7 van de Wegenverkeerswet 1994.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)